Eén tand of kies

Als u één enkele tand of kies mist, is een implantaat met een kroon vrijwel altijd de beste oplossing. Het resultaat ziet eruit en voelt als uw eigen tand.

Wat zijn de voordelen van een implantaat?

Het grote voordeel van een implantaat is dat de behandeling zich beperkt tot waar het probleem zich voordoet. Het vervangt de ontbrekende tand of kies zonder dat andere tanden of kiezen bij de oplossing van het probleem worden betrokken.
Met een brug moeten tanden of kiezen naast de ontbrekende worden beslepen. Met een implantaat niet. Uw eigen tanden en kiezen worden gespaard, een enorm voordeel op lange termijn voor uw mond in z’n geheel!

Met een brug wordt alleen de tand of kies vervangen en niet ook de wortel. Het bot dat rondom de verwijderde wortel aanwezig was, zal op den duur slinken. Ook dit kan een minder aantrekkelijke lach tot gevolg hebben. Een implantaat vervangt niet alleen de tand of kies maar ook de wortel. De contour van de kaak en het tandvlees blijven daardoor beter intact.

Ook na jaren zal niemand kunnen zien dat het niet uw eigen tand of kies is.

Hoe worden de implantaten geplaatst?

Allereerst wordt, meestal onder plaatselijke verdoving, het implantaat in uw kaakbot geplaatst. Nadat de verdoving is ingewerkt, wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt. Met diverse boortjes wordt een gaatjes voor het implantaat geboord, waarna het implantaat worden ingebracht. De behandeling verloopt pijnloos. De verdoving schakelt het pijngevoel volledig uit, U blijft alleen wel voelen dat er iets gebeurt, zoals zachte druk, en zacht trillen als de boor gebruikt wordt. Aan het eind wordt de wond gehecht met enkele draadjes die meestal na enige weken vanzelf weer oplossen. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

In de daaropvolgende 2-6 maanden hecht het kaakbot zich aan het implantaat (osseo-integratie) en ontstaat het stevige fundament voor uw toekomstige nieuwe tand of kies. Tijdens de tweede stap in de behandeling wordt het implantaat vrijgelegd en voorzien van een opbouw, die door het tandvlees steekt en dient als basis voor uw nieuwe tand of kies. Afhankelijk van uw specifieke situatie kunnen beide stappen van de behandeling worden samengevoegd tot één en zal de inhelingstijd nauwkeurig kunnen worden vastgesteld.

Tenslotte wordt de kroon vervaardigd en vastgezet op de opbouw. De totale behandeling heeft dan 3-9 maanden geduurd. Gedurende deze periode mag een tijdelijke tandvervanging worden gedragen.